זישה (אלכסנדר) דינסטג
זישה נולד בכפר קריקניץ במחוז מוסשצ'יסק שבגליציה המזרחית, פולין. בית הוריו, בית יהודי אדוק. מבין 14 הילדים שילדה אמו נותרו חמישה בחיים. לימים נספו שני אחים בשואה, אחות אחת היגרה לארה"ב ואילו זישה ומחקה (בקר) עלו ארצה לבית אלפא ואחר כך לרמת יוחנן. במלאת לו שלוש החל זישה ללמוד אצל רבי ועד מלאת לו חמש כבר למד את האלף-בית, החומש והגיע עד לתהלים. אבי המשפחה היה סוחר בהמות, כל השבוע הסתובב בכפרים וביום חמישי היה מביא את סחורתו לשוק בסמבור.
ב-1908 עברה המשפחה לעיר סמבור, הואיל וההורים לא ראו תכלית לבנים בישיבה שבכפר. בעיר, החלו האחות הבכירה והאחים ללמוד ולעבוד והמצב הכלכלי של המשפחה השתפר. זישה עצמו היה לומד לפני הצהרים בבית ספר עממי-כללי ובשעות אחר הצהרים למד אצל הרבי לימודי יהדות, תנ"ך ותלמוד. סמוך לבית המשפחה בעיר שכנה חצרו של הרב נחום יוללס, בחצר זו בילה זישה את ילדותו. שותף היה לסעודות החסידים, לשירה ולריקודים, ואלו הותירו חותם בנשמתו עד אחרון ימיו.
בשנות מלחמת העולם הראשונה, חרף התמורות שידעה העיירה, נשמר מצבה הכלכלי הטוב של המשפחה הודות לקשרים שהיו למשפחה עם כפר מוצאו של האב. בתום המלחמה, חזר זישה ללמוד בבית הספר הכללי. באותו זמן החלו לצוץ ברחוב היהודי בעיר המפלגות היהודיות השונות, שהיו ברובן ציוניות וזישה, שעד גיל 17 עיטרו פאות את לחייו, יצא, לדבריו, ל"תרבות רעה" והצטרף לתנועת "השומר הצעיר". כעבור זמן קצר ייסד עם חברים את "החלוץ הצעיר" בעיר, אשר נבלע אחר כך ב"השומר הצעיר".
לקראת העלייה ארצה למדו חברי קבוצתו מקצועות שונים. כך התוודע זישה לסנדלרות, מקצוע שילווה אותו עוד שנים ארוכות. ב-1924 עלו חברי הקבוצה ארצה. היות שהשלטון הפולני לא התיר לצעירים בגיל גיוס לצבא לצאת מפולין, היה עליהם לעבור את הגבול לצד הרומני באופן בלתי לגלי וללא רשות מהוריהם, שם שהו עד אשר סודרו הניירות וניתן להם להמשיך בדרכם. בהגיעם ארצה הצטרפו לקיבוץ בית-אלפא, שם היו חבריהם הבוגרים מ"השומר הצעיר". בבית אלפא עבד זישה בגן הירק תחילה, אח"כ בסנדלרות ומקץ שנים אחדות עבר לעבוד ברפת. היה איש העבודה והעמל ולכל עבודה שעשה היה מסור עד מאוד, מקפיד למלא את שעות העבודה, אחראי, שומר על הרכוש ומונע בזבוז.
ב-1935 נסע זישה לבקר את אחיו בסמבור מולדתו (הוריו כבר לא היו אז בחיים), שם פגש ביהודית ונישא לה. הוא שב לארץ ורק לאחר תלאות בירוקרטיות שונות ניתן ליהודית לעלות ולהצטרף אליו. בבית אלפא נולד בנם בכורם רפאל.
המוסיקה היתה לזישה תוכן חיים. "בליל שבת הראשון בקיבוץ", מספרת יהודית, "ישבו החברים על המדרגות ושרו בחושך. זישה התקרב לאט-לאט קיבל אומץ והצטרף לשירה ואז התחילו להרגיש בנוכחותו". ומאז קולו העמוק של זישה, זה שבו הפליא זמר עוד בבית הכנסת בגולה, ליווה את יום העמל ואת לילות החג והשבת בבית אלפא וברמת יוחנן. במוסיקה הקלאסית פגש לראשונה בארץ, ונשבה בקסמה. רצונו להתוודע לעוד ועוד יצירות לא ידע שובע, הכיר את שעות הקונצרטים בכל תחנות הרדיו וזכרון היה לו יוצא מהכלל.
עם הפילוג ב-1940 היו זישה ומשפחתו ומשפחת אחותו בין העוברים לרמת יוחנן. כאן נולדו בנותיהם אפרת וחיה'לה. מיום בואו אל הרמה ועד אחרון ימיו, הסנדלריה וזישה חד הם: מתאים נעלים לילדים ולמבוגרים, מתקן כל מה שנקרע וכל מי שהתדפק על פתח צריף הסנדלריה זכה בסיפור, שיר או הלצה ביידיש. איש רעים היה, אהב את הקיבוץ על אנשיו וילדיו, מעורה בחברה ומאיר פנים בחצר המשק ובחדר האוכל, במסיבות החג ובשירה בציבור. שר במקהלה, חובב זמר חסידי, רבים זוכרים איך רעם קולו ב"אחד מי יודע" המסורתי בליל הסדר בחדר האוכל. נוכח היה בכל אספות הקיבוץ, רכון על לוח השח ומשלב אירוע חברתי עם ענייני דיומא.
זכה זישה לראות את ילדיו נישאים ומקימים משפחות. עוד הספיק לשיר בבר המצווה של נכדו הבכור.
מת מיתת נשיקה והוא בן 73. לאחר מותו, הונהג ערב משחקי שח-מט לזכרו ולזכר חברנו בני כהן ז"ל, אשר התקיים אחת לשנה בחנוכה.