קורות חיים.
משה נולד בעיר פרשוב בסלובקיה, למשפחה יהודית אורתודוכסית.
אביו היה בעל יקב וסוחר יינות ואמו עקרת-בית ועוזרת במסחר של האב. האב לא היה ציוני, אבל האם נטתה לציונות. משה למד בבית-ספר יסודי חרדי ובבית-ספר תיכון ממשלתי, וגם למד בבית-ספר למסחר והנהלת חשבונות.
בכל תקופת הנעורים וההתבגרות היה ציוני פעיל ועסק בעסקי ציבור בייחוד בענייני קק"ל.
בזמן מלחמת העולם השניה, למרות הצרות המתרגשות על היהודים מידי הגרמנים והסלובקים, נשארה המשפחה בעיר. בשנת 1944 ניתנה פקודה להעביר את כל יהודי פרשוב למרכז סלובקיה, למטרת השמדה. צעירים יהודים רבים, ומשה ביניהם, ברחו והצטרפו לפרטיזנים. הוריו ניספו בשואה.
בשנת 1945 חזר משה לפרשוב לביתו ההרוס, והחל לשקם את חייו. עד שנת 1949, תחת השלטון הקומוניסטי, עסק, כאביו בשעתו, במסחר ביינות. בשנת 1949 החליטו משה ורחל לעלות לישראל. בספטמבר שנה זו הגיעו משה, אשתו רחל, בנם יצחק ובנותיהם: מרים ודבורקה, לחיפה, ומשם ישירות לרמת יוחנן.
כאן השתלבו בני המשפחה בחיי הקיבוץ והצטיינו באחריות, ובמסירות לכל עבודה או תפקיד בם נטלו חלק. משה עבד בענפי משק חקלאיים: במספוא, בגן ירקות ועוד. מראשית הקמת מפעל פלר"ם עבד שם, עד יומו האחרון.
הוא נקלט בחיי העבודה והחברה וזכה להערכה רבה מצד חברים בכל הגילים.
על התמדתו אחריותו ומסירותו זכה משה ל"פרס העבודה" מטעם הסתדרות העובדים הכללית. בעקבות פעילותו הציונית הברוכה בחו"ל, צויין משה במסדר "ברית ראשונים" של ציונים ותיקים.
כל חייו שמר משה על דרך חיים מסורתית והיה מעורב בחיי בית הכנסת באושה. ברמת יוחנן היה ה"משמש בקודש" בענייני חופות וקידושין.
ת.נ.צ.ב.ה