אפרים כהן
אפרים, פרויקה בפי כל, נולד ברמת יוחנן, בן יחיד למרים, לבית לבוס, ולאליעזר כהן. היה זה בעיצומה של מלחמת העולם השניה, עת שירת אביו בבריגדה היהודית שיצאה להלחם בצורר הנאצי. הוריו, יוצאי גרמניה, אנשים מיוחדים היו, רחבי אופקים ודעת ושוחרי תרבות וביתם המה מתרבותה של אירופה ומצלילי מוסיקה קלאסית. אפרים, אף שצבר היה ובן מבניו של הקיבוץ, נשם לקרבו מינקות ממכמני תרבותם של הוריו ומהליכותיהם, ואף על פי שגדל בחברת בני גילו בחינוך המשותף, היה קשור בעבותות לאביו ולאמו.
הוא למד י"ב כיתות בבית החינוך ב"גוש זבולון", מכלול חינוכי ששילב לימודים, עבודה וחיי חברה ופנאי. נער חכם היה, בעל תפיסה מהירה, זכרון לפרטים והבנה מעמיקה. עם זאת, לא היה מרבה בדברים: אופיו, התייחסותו ותגובותיו נרמזו במבט, תנועת יד או חיוך רב משמעות בזוויות שפתיו. חרף אהבתו לשקוע בהרהוריו ואף שנזהר מלפתוח את סגור לבו בפני סביבתו, ידע להשתלב בין חברים ולהיות מעורה בחברה ושותף למשחק, לפעילות ספורטיבית ולמעשי משובה. מאחורי חיוכו טוב הלב, המבויש והצנוע, ומבעד למעטה הציניות שנפרש לעתים על דבריו, התהוותה דמות בעלת דעה, השקפת עולם ושאר רוח. בחור גבוה היה, הילוכו גמלוני משהו ובלוריתו האדמונית מתבדרת ברוח.
ב-1961 סיים אפרים חוק לימודיו, התקבל לחברות בקבוצה והתגייס לצה"ל. בתום שירותו הצבאי בחיל הקשר שב למשק, עבד במטעי הבננות ואחר כך במחלקת המיקסר בפלר"ם.
בן משק היה בכל רמ"ח אבריו והאמין באמונה עמוקה בערכה וביופיה של החברה בה הוא חי. כאן, בחר לבנות לו בית עם סבינה, לבית לנץ, שעלתה ארצה מגרמניה ונישאה לו באביב 1969. דמותו הצנועה, השלווה והמסורה כמו גם שורשיו העמוקים במקום ואהבתו למשק העניקו לה את תחושת השייכות שכה חפצה בה ועשו אותם זוג אהוב ומקובל בקרב צעירי המקום.
על כל החלומות שנטוו והתוכניות שנרקמו הקיץ הקץ מוקדם מדי. אפרים חלה במחלת לב ונאבק בעוז רוח ובאצילות נפש על חייו. פחות משנה אחרי נישואיו וכשנה ומחצה אחרי מות אביו, הלך לעולמו בדמי ימיו, בשנה ה-27 לחייו.