אפרת קציר
אפרת נולדה בקיץ 1942 ברמת יוחנן, בת שניה ליהודית וזישה דינסטג, מחלוצי העלייה השלישית, אחות לרפאל הבכור ולחיהל'ה, בת הזקונים. היה זה זמן קצר אחרי שעקרה המשפחה מבית אלפא עם הפילוג ובנתה את ביתה מחדש ברמת יוחנן.
ילדותה עברה עליה ביחד עם בני גילה בחינוך המשותף. טרם מלאו לה שש שנים כשפונתה עם כל ילדי הרמה אל מחוץ למשק בימי הקרב על רמת יוחנן במלחמת השחרור. את חינוכה קיבלה בבית החינוך בגוש זבולון ובחברת הילדים שהתנהלה כבת דמות של חברת המבוגרים, על מוסדותיה ודרכי קבלת ההחלטות שבה. מגיל צעיר חונכו הילדים לחיי עמל, ערך שנטבע באישיותה של אפרת עד אחרון ימיה.
רק בת 12 היתה כשהחל להירקם הקשר בינה לבין בני קסלסי (קציר), חניך חברת הנוער "ניות", שהפך עד מהרה בן בית בבית הוריה.
בתום כתה י"א, עברה אפרת ללמוד בבית ספר "אומנה" לימודי אחיות מעשיות ומטפלות, מקצוע שהלם את אישיותה המתמסרת והמעניקה וליווה אותה ברבים מהתפקידים שמילאה במרוצת השנים.
ב-1960 התגייסה לצה"ל ושירתה כאחות בבית החולים "אסף הרופא".
ב-1963 נישאו אפרת ובני ובנו ביתם ברמת יוחנן. ב-1971, לאחר ציפייה ממושכת, אימצו אל חיקם את ישי, בנם הבכור, וב-1974 נולדה לימור. מאז היתה אפרת אמא "משוגעת", מסורה, עוטפת וחמה מאין כמוה. כך עם ילדיה ונכדותיה וכך עם בני השבט הרחב ברמת יוחנן.
למעט שנתיים בהם חיו בני הזוג בפתח-תקוה (1968-1970), היתה אפרת כל ימיה קיבוצניקית מסורה ומזדהה, וברוח זו גידלה את ילדיה. שנים רבות היתה מטפלת בבית התינוקות ובפעוטונים, ואחר כך במשך השנים בישלה במטבח, היתה אקונומית, סדרנית עבודה, מחסנאית, כובסת ותופרת, עבדה במדגריה בשיווק וגבייה ובין לבין גם בהזרקה ומיון. עם הקמתו של בית המוסדות היתה למנהלתו הראשונה. במרוצת השנים היתה חברה כמעט בכל ועדה אפשרית וכדרכה- מסורה, אכפתית ומסבירת פנים.
בשנים בהן ליוותה אמה בזקנתה בבית הסיעודי גמלה בה ההחלטה להקדיש עצמה לטיפול בחברים הותיקים ולהיות להם לסעד ומשענת בשנותיהם האחרונות. ואכן היא היתה לאם הבית ב"חמדת אבות" וזכתה ולהוקרתם של המשתכנים ושל חבריה לצוות.
אפרת הקדימה להסתלק מן העולם. מותה בא לה פתע והותיר המומים את כל סובביה. בעיצומו של יום עבודה שגרתי, בחורף 2007, שעה שערכה קניות עבור הבית הסיעודי, לקתה בלבה וכעבור יומיים הלכה לעולמה והיא בת 64 שנים. הובאה למנוחות בבית העלמין הגושי.