יואל קוטלר

16/12/1923 - 17/12/1980

פרטים אישיים

תאריך לידה: ח' טבת התרפ"ד

תאריך פטירה: י' טבת התשמ"א

שם האב: זיאמה קוטלר

שם האם: סימה

ארץ לידה: ישראל

מקום קבורה: רמת יוחנן

מסמכים

לא מצורפים מסמכים

משפחה

בן/בת זוג: טלילה קוטלר

יואל קוטלר – ספור חיים

יואל נולד ח' בטבת תרפ"ד  16.12.1923בירושלים לסימה ולזלמן (זיאמה) קוטלר. האב היה צלם והאם עקרת בית. ב-1935, כשמלאו לו 12 שנים, עברה המשפחה, הורים, שני בנים ובת, לקריית פרוסטיג, שכונה שאך החלה להיבנות על יד קרית אתא. הם היו המשפחה הראשונה שהתיישבה בשכונה. בימים בהם שרר מסביב מצב בטחוני קשה. אביו של יואל עבד בבית החרושת "אתא" ואילו יואל עצמו למד תחילה בבית ספר בחיפה ואחר כך בבית ספר מקצועי בקרית חיים, שם למד מיכון רכב. בסיימו את חוק לימודיו עבד  ב"סולל בונה".

שדות הפלחה של קיבוץ רמת יוחנן היו בסמיכות לשכונת פרוסטיג, שכונת מגוריה של משפחת קוטלר ולעתים קרובות היה יואל הנער מתלווה לחברים העובדים בשדה. כך צמח עם השנים קשר בינו לבין חברי המשק. בשנת  1941 הוא עבר לרמת יוחנן כנוטר ושומר השדות.  

כשרון לרכישת שפות היה לו ליואל כבר מילדותו, שעברה עליו בקרבתה של אוכלוסיה ערבית, הוא למד את שפתם והוסיף והשתלם בה כשהיה שומר השדות ברמת יוחנן ובעת שירותו הצבאי. יואל התגייס לצבא הבריטי ושהה במצרים ובאיטליה. בסיום המלחמה לקח יואל חלק בהעלאתם ארצה של ניצולי המחנות. 

במלחמת השחרור הוא נלחם בנגב לצדו של יצחק כתר. 

בשנת 1949 נפל אחיו הצעיר נניק (נתנאל) שהיה ממייסדי קיבוץ נירים שבנגב. בשלהי מלחמת העצמאות קיבוץ נירים עבר מדנגור מקום בו עמד בהתקפה קשה ביום קום המדינה, לאזור ח'ירבת מע'ין, כ 15 ק"מ צפונה יותר. ב 22.9.1949 בסיור בשדות המשק המיועד נסע נניק בג'יפ ועלה על מוקש ונהרג. קברו היה הראשון בבית הקברות של קיבוץ נירים במקומו החדש עוד לפני שהקיבוץ עבר למקום מדנגור וח'ירבת מע'ין. ברבות  הימים קרא לבנו נתנאל, נני, על שם אחיו. 

כששב יואל מן המלחמה התקבל לחברות בקיבוץ ונשא לאישה את בת הקבוצה, טלילה לבית רון – פולני. 

לאחר שהות של שנה במשק יצאו יואל וטלילה עם ילדיהם קטנים למשך שנתיים-שלוש למושב חוסן בגליל המערבי, שלאחריהן שבו לרמת יוחנן.  הוא עבד כנהג שכיר ב"אגד", השתתף כקצין במבצע "קדש" ועבד במסגרית הקיבוץ. הודות לידיעותיו בשפה הערבית גוייס יואל לשירות קבע במודיעין. בזמן מלחמת ששת הימים לא היה יואל בבית אלא יצא לשנת חופש ועבד על אוניית הדיג של הקיבוץ המאוחד.

כשיואל שב לקיבוץ, גוייס שוב לשב"כ ועסק בחקירת מחבלים שנתפשו בידי צה"ל. הוא הצטיין בתפקידו, שהיה תפקיד קשה ומסוכן. יואל שמר על חשאיות עבודתו ונמנע מלשתף חברים בפרטי מעשיו, גם כשהשתחרר מהשירות ב-1976. הוא שב לעבודתו מסגריית הקיבוץ ועבד בה עד יומו האחרון. בגיל 45, בעודו צעיר לימים, לקה יואל בהתקף הלב הראשון ויכול לו. במלאת לו 57, הוכרע בידי התקף לב נוסף. 

יואל הותיר אחריו רעייה, טלילה, ושלושה ילדים: סמדר, נני(נתנאל) וגיל.

סיפורים

לחצו על הכותרת על מנת לקרוא את הסיפור

  • תעודת זהות

    יואל קוטלר

    בן סימה וזיאמה

    נולד בירושלים

    ח' בטבת תרפ"ד  16.12.1923

    נשוי לטלילה

    אבא לסמדר נני וגיל

    הצטרף לרמת יוחנן בשנת 1953

    נפטר י' בטבת תשמ"א  17.12.1980

    בן 57 במותו

  • עוד לקורות חייו – נמרוד חפץ קיבוץ נירים

     

    להוסיף לקורות החיים של יואל קוטלר

    אבקש לתקן בקורות החיים של יואל קוטלר את הפרטים על נפילת אחיו הצעיר נניק – ועל שמו שם הבן הגדול של יואל וטלילה.

    נניק היה ממייסדי קיבוץ נירים, בשלהי מלחמת העצמאות, קיבוץ נירים עבר מדנגור בו עמד בהתקפה קשה ביום קום המדינה, לאזור ח'ירבת מע'ין כ 15 ק"מ צפונה יותר. ב 22.9.1949 בסיור בשדות המשק המיועד נניק נסע בג'יפ ועלה על מוקש ונהרג. קברו היה הראשון בבית הקברות של קיבוץ נירים במקומו החדש עוד לפני שהקיבוץ עבר למקום מדנגור וח'ירבת מע'ין.

    בברכה

    נמרוד חפץ

    נאמן בית המגן – חדר זיכרון ותצוגת נשק

    קיבוץ נירים

    יואל קוטלר

    יואל נולד בירושלים לאב צלם ולאם עקרת בית. ב-1935, כשמלאו לו 12 שנים, עברה המשפחה, הורים, שני בנים ובת, לקריית פרוסטיג, שכונה שאך החלה להיבנות על יד קרית אתא. היו הם המשפחה הראשונה בשכונה בימים בהם שרר מסביב מצב בטחוני קשה. אביו של יואל עבד ב"אתא" ואילו יואל עצמו למד תחילה בבית ספר בחיפה ואחר כך בבית ספר מקצועי בקרית חיים, שם למד מיכון רכב. בסיימו את חוק לימודיו עבד ב"סולל בונה".

    על יד שכונת פרוסטיג, שכונת מגוריה של משפחת קוטלר, היו לרמת יוחנן אדמות ובהיותו נער היה יואל מתלווה לחברים העובדים בשדה. כך צמח עם השנים קשר בינו לבין חברי המשק וב-1941 הוא עבר לרמת יוחנן כנוטר ושומר השדות.

    כשרון לרכישת שפות היה לו ליואל וכבר מילדותו שעברה עליו בקרבתה של אוכלוסיה ערבית, הוא למד את שפתם והוסיף והשתלם בה כשהיה שומר השדות ברמת יוחנן ובעת שירותו הצבאי. יואל התגייס לצבא הבריטי, היה במצרים, באיטליה, ובסיום המלחמה לקח חלק בהעלאת ניצולי המחנות ארצה.

    כששב מן המלחמה התקבל לחברות בקיבוץ ונשא לאישה את בת הקבוצה, טלילה לבית רון

    במלחמת השחרור הוא נלחם בנגב לצידו של יצחק כתר*, ואחריה היה שנה במשק עד שיצא עם משפחתו לשנתיים-שלוש למושב חוסן בגליל המערבי, שלאחריהן שבו למשק. הוא עבד כנהג שכיר ב"אגד", השתתף כקצין במבצע "קדש" ועבד במסגרית הקיבוץ. הודות לידיעותיו בשפה הערבית גוייס יואל לשירות קבע במודיעין. בזמן מלחמת ששת הימים לא היה יואל בבית אלא יצא לשנת חופש ועבד על אוניית הדיג של הקיבוץ המאוחד.

    כשיואל שב לקיבוץ, גוייס שוב לשב"כ ועסק בחקירת מחבלים שנתפשו בידי צה"ל. הוא הצטיין בתפקידו, שהיה תפקיד קשה ומסוכן. יואל שמר על חשאיות עבודתו ונמנע מלשתף חברים בפרטי מעשיו, גם כשהשתחרר מהשירות ב-1976. הוא שב לעבודתו במסגריית הקיבוץ ועבד בה עד יומו האחרון.

    בגיל 45, בעודו צעיר לימים, לקה יואל בהתקף הלב הראשון ויכול לו. במלאת לו 57, הוכרע בידי התקף לב נוסף והלך לעולמו.

    הותיר אחריו רעייה, טלילה, ושלושה ילדים: סמדר, נני וגיל.

    *נניק היה ממייסדי קיבוץ נירים, בשלהי מלחמת העצמאות, קיבוץ נירים עבר מדנגור בו עמד בהתקפה קשה ביום קום המדינה, לאזור ח'ירבת מע'ין כ 15 ק"מ צפונה יותר. ב 22.9.1949 בסיור בשדות המשק המיועד נניק נסע בג'יפ ועלה על מוקש ונהרג. קברו היה הראשון בבית הקברות של קיבוץ נירים במקומו החדש עוד לפני שהקיבוץ עבר למקום מדנגור וח'ירבת מע'ין.