צפורה אופק
צפורה נולדה בעיירה לוצק, בפלך ווהלין שבפולין, אחת משמונת הילדים לבית שכטרמן. אביה היה שוחט ולמדן גדול ושפת הדיבור בבית היתה יידיש. בית הוריה היה בית מסורתי ומאד ציוני, ולכן לצד הלימודים בבית הספר "תרבות", שבו דברו ולמדו עברית, הייתה פעילה בתנועת הנוער של "גורדוניה", עסקה באיסוף כספים לקרן הקיימת לישראל ובמכירת שקלים בעת הצורך.
בת 18 עזבה את בית ההורים ויצאה להכשרה, רחוק מהבית ומהמשפחה, במטרה להכין את עצמה לעלייה לארץ. ספור ההעפלה שלה הוא סיפור מרתק שיש בו אומץ לב, אמונה רבה, הרבה מאד סבל וסוף טוב.
צפורה הייתה בין היהודים האחרונים שעזבו את אירופה בפרוץ מלחמת העולם השניה ב-1939. על האניה "טייגר היל" שטה בים חמישה שבועות עד שניתן היה להתקרב לחופי הארץ: שלוש פעמים ניסתה האניה להתקרב אל החוף והותקפה על ידי הבריטים, שניים מנוסעיה נורו, שניים אחרים- נפטרו ממחלות. לבסוף הורידו אותם לסירות הרחק בים ובעזרת המוני תושבי תל אביב הצליחו להתערבב אלו באלו ולחמוק מהאנגלים.
הקבוצה הופנתה לקיבוץ מסדה ולאחר שנה במקום, עברה ב-1940 לרמת יוחנן.
שנים רבות טפלה ציפורה בילדי הקיבוץ. תמיד בחום ובמסירות. ההורים שזכו לכך שתהיה מטפלת של ילדיהם זוכרים לה באהבה את המסירות והדאגה והחום כמו גם את הרוח הטובה ואת האזן הקשבת.
על חורבן משפחתה באירופה, זכתה צפורה להקים עם יצחק כאן בארץ את משפחתם הגדולה והיפה, אותה טפחה באהבה גדולה והם גמלו במסירות ובדאגה עד יומה האחרון.
זכתה צפורה וזכו בני משפחתה להדדיות מופלאה רוויה חיוך והומור דאגה וקבלה.
זכו צפורה ויצחק שבניהם, נכדיהם והנינים יסתופפו סביבם בתוך הקהילה הגדולה של רמת יוחנן.