רותי (אדית) בן-צבי
רותי נולדה בצ'ילה ב-1938 לחנה ואוסקר בריל. היא גדלה אצל סבתה אשר לא הייתה, לדברי רותי, אישה דתייה במיוחד ובכל זאת קוימו בביתה כל מצוות השבת והחגים.
רותי גדלה לאורם של סיפורים על ארץ-ישראל שהצטיירה בתודעתה כ"ארץ הקודש". היא השתייכה לתנועת "איחוד הבונים", השתתפה בפעילות השוטפת, והיתה חלק מגרעין של תנועת נוער ציונית-חלוצית. כשמלאו לה 18 גמלה בלבה ההחלטה לעלות ארצה. היא יצאה להכשרה עם הגרעין, אולם בסופו של דבר דחתה את נסיעתה כדי לא להשאיר את סבתה לבדה. כעבור שבע שנים החליטה רותי שהגיע זמנה לעלות לישראל וב-1964 היא הגיעה לרמת יוחנן עם ההכשרה שהייתה מיועדת לקיבוץ אור הנר.
כדרכן של התחלות, גם שנותיה הראשונות של רותי בארץ ובקיבוץ היו קשות: ההסתגלות לחיי הקבוצה, השפה החדשה, אולם מה ששיפר את קליטתה היה נכונותה לעבוד בכל עבודה, חריצותה, ומידת האחריות שהיתה טבועה בה.
רותי נישאה לפישל גלייזר ויחד איתו הביאה לעולם את רמי ואילת.
חיי הנישואים לא ארכו והזוג נפרד.
ב-1972 נישאה רותי לירמיהו והקימה איתו בית חדש שלתוכו נולדו רוני, אודי ושמרי.
רותי השתלבה בחיי הקיבוץ והיתה למטפלת מובילה בפעוטונים. הילדים בהם טיפלה זכו לחום ואהבה, לסביבה מטופחת ומאורגנת, לסדר יום ברור ולאווירה שקטה ונינוחה. בסיום פרק זה בחייה, לאחר 22 שנים, נאמר בדברי הפרידה: "כל רבב אדמה בקסמיה הופך ליצירה", "כל אחד קיבל יחס מיוחד". זמן מה שימשה רותי כמרכזת החינוך של הגיל הרך והשפיעה שם מניסיונה הרב, משיקול דעתה הרציני והאחראי ומרוחה הטובה. שנים מספר עבדה גם בבתי הילדים של כיתות היסוד.
רותי קבלה על עצמה את ניהול חנות הנעליים, היתה אחראית על ה"מועדון לחבר" והושיטה עזרה ככל שהתפנתה גם במרכולית. בכל מקום אליו הגיעה באו לידי ביטוי חושיה האסתטיים, כישרונה להפוך כל פינה ליצירה מיוחדת, חריצותה והאחריות השלמה שנטלה על עצמה, והכל בשקט, באכפתיות ובהתמדה.
ידי הזהב שלה עסקו בכל מלאכה, אשת חיל למופת. בפנותה לעסוק בפיסול לשמו נתגלה כשרונה האומנותי במלא עוצמתו.
בשנותיה האחרונות חלתה רותי בסרטן. היא נאבקה במחלה ונמנעה מלשדר את מצוקתה נוכח הגורל שהתאכזר אליה. היא נפטרה בביתה שבעת סבל וייסורים בעיצומו של חג העצמאות תשס"ד כשהיא מוקפת באהוביה- אישהּ, ילדיה ונכדיה.