לאה ברגשטיין-
לאה נולדה בגליציה, בעיירה בולשובצי, אחת מתוך שבעה אחים ואחיות. בזמן מלחמת העולם הראשונה ברחה המשפחה לוינה, בירת אוסטריה,ומרכז בולט של תרבות אירופה. האב היה בעל חנות למנופקטורה ופעיל בהסתדרות הציונית.
לאה למדה בביה"ס למסחר ואח"כ בביה"ס העברי הגבוה "פדגוגיום" בהנהלת רבה של וינה פרופ' חיות. שם למדה את מקצוע הגננת והשתלמה בעברית ולימודי יהדות. במקביל גם למדה מחול אצל גדוליה כוראוגרפים והתוודעה לאסכולות הריקוד השונות. לאה שהיתה עתירת דמיון, בעלת כשרון משחק והמצאה, מנהיגות ודמיון, נתנה ביטוי לכוחותיה האומנותיים בעיסוק במחול וכלחייה התנתבו לעיסוק באומנות, בתרבות ובחכמת הגוף.
לאה עלתה ארצה בשנת 1924 כחברת השוה"צ,לקיבוץ בית אלפא. שם עבדה במטעים, בגן ירק וגם בענף הצאן. בבואה לבית אלפא כבר הוכרה כ"לאה הרקדנית" והחלה לעסוק במחול לחגים ואירועים בקהילה. בשנת1935 עזבה את בית אלפא מסיבות אישיותוחזרה ערב העברה לרמת יוחנן.
בשנות שהותה בתל אביב רקדה לאה בלהקתה של גרטרודקראוס אשר עמה קשרה קשרים עוד בימי לימודיה בוינה. אולם לאה החליטה לחזור לקיבוץ כיוון שהבינה שתרבות ישראלית מקורית חייבת לצמוח כדבר העולה מתוך חברה המקיימת קשראמיץ עם האדמה, שתרבות עממית ושורשית יכולה תיוצר בין אנשים היוצאים יום יום לעבודה. המחולות שהיא רוצה לחבר הינם כאלו המבטאים את החיים המתחדשים בארץ ישראל.
בשנותיה הראשונות ברמת יוחנן היתה לאה מורה להתעמלות בבית החינוך לישובי גוש זבולון, והיתה דמות מרכזית בעיצוב החגיגות בבית הספר והנחלת ריקודים לתלמידים. כבעלת מקצוע בתרבות הגוף עסקה בהוראת התעמלות לילדים ומבוגרים.
במפגשה עם מתתיהו שלם שתחילתו בבית אלפא והמשכו ברמת יוחנן חיברה לאה עשרות מחולות לשיריו של שלם אשר שמשו כחלק מטקסי חג שעצבו במשותף לצרכים מקומיים ואחר כך נפוצו ברחבי הקיבוצים. חלק מהריקודים נקלטו ונטמעו כריקודי עם בתרבות הארץ ישראלית. לא רק כוראוגרפית היתה לאה אלא גם מעצבת התלבושות היוצרת במו ידיה את האביזרים המתלווים להן כגון: חגורות, אצעדות עם פעמונים,"תלתלי אזניים" ועוד.
בשנת 1955 לאה הקימה את להקת "בני האיחוד" (להקת החטיבה) אשר ריכזה את מיטב הרקדנים הצעירים מקיבוצי"איחוד הקבוצות והקיבוצים", וביחד כתבו ריקודים, התאמנו עליהם בכנסים במהלך השנה, והופיעו באירועים שונים של התנועה ושל המדינה.
בשנת 1983 הופיע הספר "שדות לבשו מחול"בהוצאת רמת יוחנן ובו סיפור חייה של לאה,תולדות המחולות השונים, והרעיונות שהניעו את היצירה. (את הספר חיבר יורם גורן וערך אותו צבי קרניאל)
חייה של לאה כאמן לא היו קלים מעולם וגם חייה הפרטיים לא חסרו אירועים קשים שהנורא ביניהם היה מותה הטרגי של רחל ז"ל בתה היחידה.
ללאה שלושה נכדים שאת הבכור שביניהם גדלה כבנה ברמת יוחנן. בשנת חייה האחרונה, בשכבה על ערש דווי, הופק בקיבוץ סרט ווידיאו על החגים בקיבוץ ובמרכזם היצירה של לאה כמרכיב מרכזי ביצירת החג של מתתיהו שלם.